HTML

Mindent bele, ami emberi!

A mindennapokról, a mindennapok okozta sokszor vidám, máskor búbánatos vagy ledöbbent, netán közönyös gondolatokról. Egy kicsit rólam, egy kicsit másokról. A világról, és ami benne van.

Friss topikok

Linkblog

2009.11.18. 15:50 Rózsi a rozsomák

Sea The Stars, kontinensünk hőse

Ahogyan az amerikai kontinensnek, úgy nekünk is megvan az immár híres-neves hősünk a 2009-es évet illetően. Egy Írországban született, barna, géppuska-lábú fiú személyében, akit úgy hívnak.........Nem, nem! Sea The Stars!

A pej mén tavaly robbant be a köztudatba, ennek megfelelően már idén nyáron nagyon sokan ígértes versenykarriert jósoltak neki. Sea The Stars pedig igyekezett megfelelni a várakozásoknak, sőt úgy gondolom, túl is szárnyalta azokat. Az i-re a pontot a legjelentősebb angliai versenyek győzteseként tette fel, miután megnyerte a 2000 Guineas Stakes-t és az Epsom Derbyt! A nevét a halhatatlanok csarnokában pedig a párizsi Longchamp gyepén futott, Prix de l'Arc de Triomphe megnyerésével biztosította. Győzelme Franciaországot, (pedig megverte az ottani kedvencet) Európát, sőt még az Egyesült Államokat is lenyűgözte.

Manet: Races at Longchamp
 

A pej csődör (verseny) karrierje azonban a nagy klasszikus francia futam után véget is ért, mert a tulajdonos úgy határozott a sorsát illetően, irány a ménes. Emiatt nagyon sokan csalódottak voltak, hiszen így a Breeders' Cup ("telivér világbajnokság) nélküle zajlott le. De Sea The Stars remélhetőleg a telivér tenyésztésben is hasonló sikereket ér el, mint eddig a pályafutása során, és egymás után születnek utána a hasonló kvalitású versenylovak.

SEA THE STARS

Születési hely, idő,: Írország, 2006, pej mén

Apja: Cape Cross

Anyja: Urban Sea

Tulajdonos: Christopher Tsui

Tréner: John Oxx

Zsoké: Michael Kinane

Jelentős győzelemek:

Beresford Stakes -2008

Eclipse Stakes - 2009

International Stakes - 2009

Irish Champion Stakes - 2009

2000 Guines Stakes - 2009

Epsom Derby - 2009

Prix de l'Arc de Triomphe - 2009

 

Elismerések:

Az év lova 2009 - Európa : Sea The Stars

Az év 3 éves csődöre 2009: Sea The Stars

Gratulálunk!

 Párizs - Az Prix de l'Arc de Triomphe versenyén

Szólj hozzá!

Címkék: the de prix sea stars longchamp párizs larc triomphe kinane zsoké john oxx


A bejegyzés trackback címe:

https://wolverine.blog.hu/api/trackback/id/tr41534508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása