HTML

Mindent bele, ami emberi!

A mindennapokról, a mindennapok okozta sokszor vidám, máskor búbánatos vagy ledöbbent, netán közönyös gondolatokról. Egy kicsit rólam, egy kicsit másokról. A világról, és ami benne van.

Friss topikok

Linkblog

2009.11.11. 13:12 Rózsi a rozsomák

A veretlenek I. - Zenyatta a Breeders' Cup hősnője

Kitűnő versenylovak mindig születnek, a veretlenség viszont olyan hírnév, amivel ritkábban ugyan, de beírhatják magukat a történelembe a négylábú bajnokok. Mi is csak nemrég kezdtünk el ismerkedni "egy csodával", akit úgy hívnak Overdose. Nagy dolog az, amikor egy sportoló, legyen az ember vagy jelen esetben egy ló, elviszi a hazája hírnevét a nagyvilágba. A "Budapest Bullet"-nek, mert így hívják őt Európában, kívánom, hogy most azt a csodát vigye véghez, amit sajnos nagyon kevés lónak sikerül, vagyis maradandó károsodás nélkül épüljön fel a patairha-gyulladásból. Azt pedig remélem, hogy a tulajdonosi háttér egén zajló vihar hamarosan elül vagy elcsendesedik. Egyszóval, minden jót Dózi!

De itt az idő, hogy szót ejtsünk a többi hősről. Az elmúlt héten valami nagy dolog történt az Egyesült Államokban. Egy HŐSNŐ született, akit biztos nem könnyen fog elfelejteni a lelkesen ünneplő amerikai nép. Egy kanca végérvényesen beírta magát a lóverseny-történelembe, miután megnyerte a Breeders' Cup-ot ( "Telivérek világbajnoksága" ) A futam a lóverseny-sport csúcsa, amit eddig még soha nem nyert meg kanca. Most viszont megtört a jég! Elsőként az addig 13 versenyben veretlen kanca galoppozott át a célvonalon, maga mögé utasítva a ménekből álló mezőnyt. Nem túlzok, ha azt állítom, most az egész világ megismerhette ezt a nevet, ZENYATTA!

Akik ismerik őt és látták már versenyezni, azoknak talán nem okozott meglepetést, mert elképesztő amit eddig produkált,  de ez lóverseny, itt senki nem iszik előre a medve bőrére. Pedig most lehetett volna! Amerika pedig ki volt erre a szenzációra éhezve. Igen, náluk egy kicsit máshogyan viszonyulnak a lóversenyhez és a pályán futó lovakhoz. Náluk még léteznek hősök. Aki kinn volt áprilisban Dózi versenyén, az tapasztalhatta, hogy milyen kb. 20.000 ember öröme, ami Zenyatta esetében kicsit több mint kétszerese volt, itt kb. 50.000 ember tombolt és ünnepelt a lelátókon a bravúrt látva. Amikor Mike Smith visszalovagolt tiszteltkörre, az egész lelátó egyszerre mozdult meg. Köszönjük Zenyatta! Szép volt!

Név: Zenyatta (született:USA, 2004, s.pej kanca)

Tulajdonos: Jerry és Ann Moss

Tréner: John A. Shirreffs

Zsoké: Mike Smith

1 komment

Címkék: breeders zsoké veretlen loverseny zenyatta


A bejegyzés trackback címe:

https://wolverine.blog.hu/api/trackback/id/tr411517752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eyre (törölt) · http://blog.hu/eyre 2009.11.12. 06:36:22

Ti is látjátok ? Én nagyon okos lénynek tartom a lovakat ,és olyan nemes tartásúak ,egyszóval az én szavaimmal lve gyönyörűek .Szóval én innen nézem a világot.
süti beállítások módosítása